Coronavirus og kæledyr – artikel fra Anicure.

COVID-19 og kæledyr

COVID-19 har for alvor ramt os her i Danmark og vi får mange spørgsmål fra bekymrede dyreejere. I det følgende vil vi besvare nogle af de spørgsmål vi har fået omkring kontakt til dyrlægen samt omkring håndtering af eventuel smitte.

Kan jeg komme til dyrlægen med mit kæledyr? 
For at følge myndighedernes anbefalinger har vi sat bemandingen på dyrehospitalerne ned til et minimum beredskab. Det betyder, at flere typer af besøg er aflyst, men vi holder fast i vores normale åbningstider og har åbent for akutte patienter. Derudover er vores butik åben, så du fortsat kan købe foder, kosttilskud og evt. medicin. Vi beder om, at der kun er en person der tager kæledyret til dyrehospitalet, og at resten af familien bliver hjemme. Har du akut brug for hjælp, så ring til os. Du kan finde nærmeste AniCura dyrehospital her. Vi har døgnåbne dyrehospitaler i hele landet.

Hvilke forholdsregler skal jeg tage som kæledyrsejer, for at mindske risikoen for smittespredning?
På nuværende tidspunkt er der ikke indikationer på, at kæledyr kan blive smittet med COVID-19 eller kan overføre virussen til mennesker. Dog kan bittesmå dråber sætte sig på kæledyrets pels. Hvor længe smitte kan overleve på forskellige overflader er endnu uvist og vi anbefaler at man holder god håndhygiejne, når man omgåes kæledyr. Du kan læse vores uddybende artikel om coronavirus og kæledyr her.

Da situationen og anbefalingerne kan blive ændret med kort varsel, anbefaler vi at du holder øje med vores hjemmeside www.anicura.dk, der løbende opdateres, samt på relevante myndigheders hjemmesider. 

Link til vores artikel om COVID-19 (artiklen holdes opdateret)

Ingen grund til at hamstre

Vi har været i kontakt med flere foderproducenter, og der er intet, der tyder på, at de skulle løbe tør for foder. Derfor opfordrer vi til, at man kun køber den foder, som man har brug for.
Både butikkerne på vores dyrehospitaler og vores webshop www.dyrenesbutik.dk holder åbent som normalt.